Valokuvasta on tullut kiva retrojuttu - kuvamuki sen sijaan on nähty

Valokuvasta on tullut kiva retrojuttu - kuvamuki sen sijaan on nähty

24.08.2017

Valokuva ei suinkaan ole painumassa historian unohduun, ei nyt digiaikanakaan, vaan valokuvauksen ammattilaisten mielestä se on noussut uuteen arvoon. Valokuvasta on tullut retroa, arvostettava, hieno asia, joka ei ole jokapäiväistä arkea.

 

Aamulehti kysyi Suomen ammattivalokuvaajien toiminnanjohtaja Anna Kaleva-Tsagklasilta, kuinka valokuvan asema on digikuvan aikana muuttunut. Kaleva-Tsagklasin mukaan valokuva ei ole missään vaiheessa kuollut, vaikka suurin osa digikuvista jää bittiavaruuteen.

- Nuoriso elää nyt aikaa, jolloin kuvat ovat olleet pelkkää digikuvaa. Se tekee valokuvasta retroa, uusvanhan hienon jutun.

 

Valokuva on siis uudessa nousussa. Nykyään ei tarvitse enää tyytyä pelkkään kiiltävään kymppikuvaan, vaan tarjolla on valtavasti erilaisia vaihtoehtoja jo pelkästään paperin laadussa. Kaleva-Tsagklas kuitenkin arvelee, että kuluttajamarkkinoilla valokuvakirjat ovat tulleet jäädäkseen. Kyseessä on käyttäjilleen helppo ja kiva konsepti.

 

Sen sijaan takavuosina nosteessa olleet kuvatuotteet, kuten kuvamuki, näyttäisi Kaleva-Tsagklasin mukaan olevan nyt nähty. Aika näyttää, miten muut kuvatuotteet pitävät pintansa, kuinka käy esimerkiksi kalenterien digiaikana.

 

Kaleva-Tsagklasin omia kuvia käytetään jatkuvasti monipuolisemmin ja luovemmin osana sisustusta. Kuvan tulostaminen esimerkiksi suoraan puiselle seinäpaneelille on mahdollista. Suurkuvatulosteita omista kuvista saa nykyään netistä suoraan, jopa omasta kuvasta teetettynä. Kuvista tulee upeita alumiinille tai akryylille tulostettuna.

 

Vaihtoehtoja on nykyään paljon enemmän kuin koskaan aiemmin omien digikuvien jatkojalostamiselle. Vain oma mielikuvitus on rajana!

 

Tapetti omasta kuvasta: Photowall

 

Kuvatuotteet omasta kuvasta: Photobox

 

Kuvakirjat nopeasti: Ifolor

 

 


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun